Støt forskningen

"Se LYSET". En bog om lys, energi og klima.

- Naturvidenskab for alle -

Halvdelen af overskudet ved salg af "Se LYSET" anvendes til forskning i et niche område.

 

En lang række af relevante forskningsprojekter bliver desværre sjældent ført ud i livet. Det drejer sig ofte om forskning der kun kommer en begrænset målgruppe til gavn.

 

Årsagen er simpel - forskning er dyrt og tidskrævende, så skal forskningen gennemføres, skal der være udsigt til, at den i sidste ende kan kommercialiseres, hvorved den kan generere et overskud, der dels dækker den konkrete forskning - samt et overskud til de investorer, der har investeret i projektet og dels skal overskudet være stort nok til også at dække for de fejlslagne projekter, der naturligt følger med enhver forskningsindsats.

 

Halvdelen af overskudet ved salg af

"Se LYSET" vil derfor blive anvendt til forskning i lyskilder til porphyria patienter. Denne patientgruppe har en blodsygdom, der gør dem overfølsomme overfor en del af bølgelængderne fra både det naturlige lys og fra de kunstige lyskilder. RGB-Sydfalster, som varetager forskningen, har teknologien til at løse problemet, ved at fremstille lyskilder helt uden de kritiske lys bølgelængder. Men teknologien skal produktionsmodnes, og gøres tilgængelig for patienterne.

 

Hver gang der sælges et eksemplar af bogen, overføres et beløb på ca. 30 kr. til formålet.

 

Patientgruppen er så lille, at den ikke har de større aktøres interesse, så derfor må opgaven løses på anden vis.

 

Resultaterne af forskningen vil blive offentliggjort på både RGB-Sydfalsters hjemmeside og naturligvis her på Se-Lysets hjemmeside.

(C) "Se LYSET" - Dan Friis 2012 - 2016